Nytt café öppnar i Luleå

I början av februari slår Mandeet “Sonny” Kumar upp portarna för hans nya konditori
Hertsöns konditori och café.

Tidigare Hertsö-kiosken blir
Hertsöns konditori och café.

– Det är en dröm som jag har haft länge men det har varit svårt att få tag på en lokal. Lokalen ligger i Hertsöns galleria och intill Ica. Jag tror att det kan behövas nu, många vill ha en kopp kaffe eller fika när de har varit och handlat till exempel, säger han och fortsätter.

– Jag vill att människor ska se att det finns något på Hertsön och inte åka iväg härifrån.

Han har en lång erfarenhet av olika typer av caféverksamheter. Sedan han flyttade från hemlandet Indien har han hunnit med att arbeta 12 år på konditorier i Grekland och under tre år har han arbetat på olika svenska caféer. Han håller just nu på att arbeta sina sista veckor på ett konditori i Luleå.

– Jag har alltid velat öppna eget men innan jag gjorde det ville jag veta vilka smaker svenskarna tycker om. Det är en stor skillnad mellan svenska smaker och grekiska smaker, säger han…

Norrbottens affärer…

Lämna en kommentar

Webbplatsen använder cookies. genom att fortsätta surfa accepterar du våra cookies.