Hertsödagen
Herrgården

(förvaltarbostaden) på Altappen.
Till vänster skymtar arbetarbostäder.

Badhuset
Herrgården

(förvaltarbostaden) på Altappen.
Till vänster skymtar arbetarbostäder.

Badhuset
Julmarknad

Julmarknad & Lussecupen..

PlayPause
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

USA:s utrikesminister till Luleå

30 maj, 2023 - 31 maj, 2023

USA:s utrikesminister Antony Blinken och ett flertal EU-kommissionärer kommer till Luleå i slutet av maj för att diskutera handelsfrågor. Besöket äger rum under USA:s och EU:s handels- och teknikråd (TTC) den 30-31 maj.

TTC står för Trade & Technology Council. EU-USA:s handels- och teknikråd fungerar som ett forum för Förenta staterna och Europeiska unionen för att samordna globala frågor som rör handel, ekonomi och teknik. Rådet arbetar för att fördjupa transatlantiska relationer i dessa frågor. Det inrättades under toppmötet mellan EU och USA den 15 juni 2021 i Bryssel.

Forsell kommer tillsammans med utrikesminister Tobias Billström och energiminister Ebba Busch att delta när TTC möts i Luleå den 30-31 maj.

– Vi kommer att lyfta fram och lägga särskilt fokus på den gröna omställningen och de digitala framtidsfrågorna, säger utrikeshandelsminister Johan Forssell i en kommentar till TT.

Mötet, som är en del av det svenska ordförandeskapet i EU, sker under gemensam ledning av USA:s delegation med Antony Blinken i spetsen.

Antony Blinken, USA:s utrikesminister, kommer till Sverige i maj för ett möte mellan EU och USA.

Fokus på Norrbotten och den gröna omställningen

Norrbotten ligger långt fram i den gröna omställningen – ett tema som kommer att vara särskilt i fokus under det två dagar långa mötet.

– Rådet är på många sätt ett forum där vi diskuterar hur vi kan möta de utmaningar som genomförandet av den gröna och den digitala omställningen medför. Norra Sverige är den perfekta platsen för att visa hur Sverige hanterar många av de här utmaningarna, säger Johan Forssell.

I Norrbotten kommer representanterna från EU och USA dels att hålla förhandlingar, men får även möjlighet att se och besöka olika typer av industriella satsningar inom den gröna omställningen.

Toppmötet innebär en hel del förberedelser och ett intensivt samarbete pågår mellan flera organisationer på nationell, regional och lokal nivå.

Details

Start:
30 maj, 2023
End:
31 maj, 2023
Event Category:

Tipsa om ditt evenemang!

Vill ni synliggöra ert evenemang i kalendern här på hertson.se?
Om ert evenemang är öppet för allmänheten, arrangeras i eller i närheten av Hersön, publicerar vi det gärna.Lämna en kommentar