21
Biblioteket

Nya tillfälliga lokalen

1
HERTSÖ BADHUS

Hertsö badhus är tillbaka och färdigbyggt 2024

20
NYA HERTSÖSKOLAN

Tillfällig modulbyggnad

20
HERTSÖ SPORTHALL

Vy mot högstadiebyggnaden och Hertsötorget

22
KRONANVÄGEN

Byggstart under våren 2023.
Byggtiden beräknas till cirka tre år.

21
HERTSÖHEDEN

Med uppskattad byggstart 2025 och första inflytt 2026.

LULEÅ INDUSTRIPARK
PlayPause
21
1
20
20
22
21
Allt om Luleå Industripark
previous arrow
next arrow

Hertsöskolan

2021 upptäckte Luleå kommun att den befintliga Hertsöskolan drabbats av omfattande fukt- och mögelskador. Samma år beslutade kommunen att en ny skola skulle byggas och därtill ett helt nytt bibliotek, sporthall, fritidsgård samt mat- och kökssal.

I planerna för skolan är det beräknat att man ska kunna ta emot upp till 600 elever från årskurserna 4–9. År 2025 beräknas Hertsöskolan vara redo för inflyttning.

Den nya skolan, stadsdelsbiblioteket, fritidsgården och sporthallen på Hertsön kommer att bestå av flera byggnadskroppar som tillsammans bildar en helhet inom planområdet.

Valbar inriktning matematik
Valbar inriktning matematik – ersätter mattespetsutbildning från och med höstterminen 2022 för årskurs 7

Inflytande för eleven
Elever har rätt till inflytande över sin utbildning och sin arbetsmiljö. Det bygger upp elevernas förmåga att ta eget ansvar och ökar lusten att lära. Genom elevinflytande lär sig eleverna på ett konkret sätt hur demokratiskt beslutsfattande fungerar. Elevinflytande stärker även relationen mellan lärare och elever och leder till en större acceptans för de beslut som fattas. Det kan bidra till kunskaper som är nyttiga att ha med sig i livet: att ta ansvar, kommunicera, leda och lyssna på andra

Läs mera …

SVEDJESKOLAN
En F-3 skola som ligger i Hertsö centrum. På Svedjeskolan finns de estetiska språken som jämbördiga alternativ att uttrycka sig med, på så sätt mångfaldigas möjligheten att lyckas. Hemsida

ÄNGSKOLAN
Skolans inriktning är naturvetenskap, matematik och skapande kultur.
På Ängskolan finns 240 barn/elever från förskoleklass till år 6 samt fritidshemsverksamhet med inriktning mot yngre respektive äldre barn.
Hemsida

Digital kontaktväg till Elevhälsan
Nu går det att kontakta skolsköterskor och skolkuratorer via e-tjänsten Digital kontakt — elevhälsa för elever från årskurs 4. Det är en tjänst som eleverna kan använda dygnet runt, och personalen svarar dem inom 24 timmar på deras ordinarie arbetstid mellan 8 och 17 under helgfria vardagar.


LULEÅ GYMNASIESKOLA
Luleå Gymnasieskola finns centralt i campusområdet Luleå Gymnasieby, där det finns ca 2300 elever , samlat i en kreativ och inspirerande utbildningsmiljö. Som elev i Luleå Gymnasieskola kan du välja bland ett stort utbud av program och inriktningar i en kreativ miljö. Gymnasieskolan finns i nya moderna lokaler som är anpassade till en modern gymnasieutbildning. Hemsida

Höstterminen 2022:
Skolstart: 17 augusti (vecka 33)
Höstlov: 31 oktober – 4 november (vecka 44)
Lovdag: 12 december (vecka 50)
Terminsslut: 22 december (vecka 51)

Vårterminen 2023:
Terminsstart: 11 januari (vecka 2)
Sportlov: 6-10 mars (vecka 10)
Påsklov: 11-14 april (vecka 15)
Lovdag: 1 maj (vecka 18)
Lovdag: 19 maj (vecka 20)
Lovdag: 29 maj (vecka 22)
Skolavslutning: 9 juni (vecka 23)

Mera om Hertsöskolan Mera om Hertsöskolan
video
play-sharp-fill
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com