LULEÅ INDUSTRIPARK

Navet i den gröna industriella omställningen.

HYBRIT
HYBRIT

SSAB, LKAB och Vattenfall utvecklar ny teknik för vätgasbaserad järn- och ståltillverkning [...]

HYBRIT
LKAB
LKAB:s ReeMAP

LKAB:s ReeMAP-anläggning blir en imponerande industrietablering ute på Svartön som är en del av Luleå Industripark.

LKAB
Malmporten
MALMPORTEN

Malmporten är Sveriges största muddringsprojekt i modern tid [...]

Malmporten
30
TALGA

Detta är den första pilotanläggningen i Europa för naturliga grafitanoder [...]

30
30
Hybrits pilotanläggning

Det 100 kubikmeter stora bergrumslagret blir det första i världen [...]

30
Tillfälliga Hertsöskolan

Batterikunder i kö

Batterianodföretaget Talga, med verksamhet i norra Sverige, meddelar nu att man producerat en första testomgång av sin batterianodsprodukt Talnode®-C i förstegsanläggningen i Luleå och att man har över 20 batteri- och fordonskunder i kö för att ta emot de första omgångarna för kommersiella tester. Samtidigt bjuder Talga in till officiell invigning av anläggningen i början av april.

Invigning 1 och 2 april
Fredagen den 1 april kommer Talga att ta emot gäster från näringsliv, media och samhälle när anläggningen officiellt invigs och körs igång. Dagen efter, lördag den 2 april kommer man även hålla öppet hus där allmänheten erbjuds guidade turer för att se hur Europas första anodfabrik ser ut från insidan.

Byggnationen av Europas första batterianodsanläggning för litiumjonbatterier framskrider enligt plan och man har nu producerat en första mängd av flaggskeppsprodukten Talnode®-C i förstegsanläggningen i Luleå. Materialet producerades när man första gången och med framgång körde igång den stora materialugnen – en milstolpe i företagets historia.


Talga.se

Lämna en kommentar