Samråd gällande SSABs omställning i Luleå

SSAB planerar att ställa om den nuvarande stålproduktionen i Luleå, från masugn och koksverk till ett nytt integrerat elektrostålverk med ljusbågsugn, valsverk och vidareförädling. Denna teknik- och industriomställning är ett avgörande steg i omställningen till fossilfri stålproduktion.

Samrådsutställning
Information om samrådet och den planerade omställningen av verksamheten finns att ta del av i en utställning på Vetenskapens hus i Luleå mellan den 18 november 2022 och den 31 januari 2023. Utställningen är öppen när Vetenskapens hus är publikt tillgängligt, och i regel bemannad av representanter från SSAB på måndagar kl 15-17.

Samrådsmöte
Som en del av samrådet inbjuds allmänheten och särskilt berörda att delta i ett samrådsmöte den 17 januari 2023 kl 18-20 på Vetenskapens hus i Luleå. Samrådsmötet kommer ske i form av öppet hus, med en inledande presentation kl 18. SSAB finns på plats för att ge en allmän presentation av den planerade omställningen, svara på frågor, ta emot synpunkter och informera. Alla som vill är välkomna att delta vid mötet och ingen föranmälan krävs.

SSAB – omställning i Luleå

Lämna en kommentar

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com