Nya Hertsötorget

Ljuset har återvänt till Hertsön
I över två år har upprustningen av Hertsö Centrum pågått.
– Jag är väldigt glad och stolt över att få inviga den nya mötesplatsen och jag vill rikta ett stort tack till alla som deltagit i utformningen. Jag vet att ni har väntat länge och varit tålmodiga, sa Stålnacke.
NSD»
Nya Hertsö centrum invigt
I juni 2011 inleddes arbetet med att renovera Hertsö centrum. Först ut var skolan, därefter var det dags för grönytor och torg samt gång- och cykelvägar men även busshållplatser och omkringliggande vägar har rustats, bland annat.
I lördags var det dags för invigning med saker som fiskdamm, clowner och musikunderhållning. Det bjöds även på flera andra aktiviteter.
Kuriren»
Torget på Hertsön invigt
– Nu är det ni som bor här på Hertsön som skall fylla torget med liv och rörelse, sade kommunalrådet Yvonne Stålnacke då hon symboliskt tog över torget som gåva av tekniska nämndens ordförande Lenita Ericsson vid den officiella invigningsceremonin. Tillsammans med barnen på området släppte de sedan färgglada ballonger mot den regntunga hösthimlen.
Luleå Kommun»

Lämna en kommentar