Det som göms i snö…

Nu när snön smälter börjar hundbajset att komma fram längs trottoarer, gång och cykelvägar och i parkerna. Trots att de allra flesta hundägare plockar upp efter sina djur så ställer detta fenomen årligen till stora besvär för fotgängare och cyklister.

Många tror att det är okej att lämna kvar bajset bara för att det försvinner i snödrivan, men det är självklart att alla borde plocka upp efter sig oavsett var man bor.

Det handlar också om att våga visa framtassarna, vi vet att det finns massor av hundägare som vill göra rätt för sig och alltid plockar upp.

Ser man en hundägare som inte har någon bajspåse så erbjud denne en av dina egna påsar. Finns det en hundägare som lämnat efter sig så blir det genast enklare för andra att ursäkta sig från att själv inte plocka upp.

Läs mera på Luleå kommuns hemsida