De startar ett helt nytt hockeylag

Här är helgens stora hockeynyhet i Norrbotten. Hertsörinken startar ett damlag.
”När vi såg att intresset var så stort fanns det ingen tvekan. Då var det bara att köra”, säger Mia Eliasson, en av grundarna. De har redan ett herrlag. Nu har Hertsörinken Idrottsförening dessutom startat ett damlag. Det blev officiellt under söndagen.

André Samuelsson, tränare för herrlaget, och Mia Eliasson, grundare av damlaget.

 Spelaren Mia Eliasson, som också är en av grundarna, berättar:
– Det var så här att vi var några stycken som ville börja spela hockey i vintras.
Vi började köra på uterink, helt enkelt. Jag kom in ganska tidigt. De var fyra-fem stycken och sen kom jag in i bilden också. Vi blev fler och fler. Till slut tänkte vi: ”Men fasiken, vad många tjejer som vill spela hockey. Vi måste kunna ta det här ett steg längre”, säger hon.

Sagt och gjort.
Nu är ett helt nytt lag fött.
– Eftersom vi har de kontakterna vi har med Hertsörinken så började vi lyfta om vi kanske skulle starta ett damlag med den föreningen. Sen har vi inte på något sätt efterlyst spelare utan det har gått från mun till mun.

I Hertsörinkens nya lag finns det några meriterade spelare och några nybörjare.
– Vi kände att det inte fanns något damlag på den nivå där vi är. Det finns Luleå Hockey, men där är det ganska mycket träningar och så. Här har vi chansen att börja från scratch och göra något helt nytt, säger Mia Eliasson.

Laget kommer inte spela något seriespel förrän säsongen 2018/19.
– Vi har många nya. Jag har till exempel bara spelat hockey i tre månader. Vi behöver lite mer träning då vi är på väldigt olika nivåer. Tanken är att vi ska spela seriespel nästa år.

Kuriren

Lämna en kommentar