21
Biblioteket

Nya tillfälliga lokalen

1
HERTSÖ BADHUS

Hertsö badhus är tillbaka och färdigbyggt 2024

20
NYA HERTSÖSKOLAN

Visionsbild på framtida Hertsöskolan.

20
HERTSÖ SPORTHALL

Vy mot högstadiebyggnaden och Hertsötorget

22
KRONANVÄGEN

Byggstart under våren 2023.
Byggtiden beräknas till cirka tre år.

21
HERTSÖHEDEN

Med uppskattad byggstart 2025 och första inflytt 2026.

LULEÅ INDUSTRIPARK
PlayPause
21
1
20
20
22
21
Allt om Luleå Industripark
previous arrow
next arrow

Längtan efter Hertsö badhus

För Maj-Britt Jonsson är Hertsö badhus en stor hjärtefråga. Inför rivningen engagerade sig sig Maj-Britt tillsammans med Siri Hansson i protest mot beslutet att stänga badhuset.och samlade in cirka 2 500 namn till kommunen i protest mot beslutet att stänga badhuset. Nu har alla dessa personer anledning att jubla.

Hertsö badhus föreslås blir större till ytan eftersom den tekniska utrustningen inte ska ligga under bassängen som tidigare utan i marknivå. Det ska bli en huvudbassäng på 25 x 12,5 meter och möjligen en undervisningsbassäng, en liten barnpool och ett café.

Ett badhus för alla
På badhuset är alla välkomna till olika aktiviteter, allt från babysim, vattengympa, träning och avkoppling. Maj-Britt beskriver badhuset som en viktig samlingspunkt som både ger motion och social samvaro. – Badhuset fyller en viktig funktion. Det är tomt när det inte finns mer. Men nu ser vi fram emot det nya badhuset, avslutar hon med ett stort leende.
Läs hela Vårt Luleå nr.5 här

Lämna en kommentar