21
Hertsödagen

LÖRDAG 12 AUGUSTI
kl. 10:00-15:00

21
22
22
5
5

Många tusenlappar till höstlovsaktiviteter

Från idag kan föreningar söka pengar för att fixa höstlovaktiviteter för barn och unga. Luleå kommun har fått 860 000 kronor från staten för lovaktiviteter 2021 och nu ska höstpotten av pengarna fördelas.

Alla ideella föreningar och organisationer i Luleå kan skicka in en ansökan på max 30 000 kronor för att hitta på höstlovskul.

– Jag hoppas föreningslivet vill fylla höstlovet med gratisaktiviteter för Luleås barn och unga. Vi kommer skynda oss med handläggningen så att de som söker får snabba besked, säger Roger Stenberg, avdelningschef Stöd till civilsamhället, Luleå kommun.

Alla välkomna
Pengarna ska gå till kostnadsfria och smittsäkra aktiviteter, öppna för alla mellan 6 och 15 år. Syftet med det statliga stödet är bland annat att stimulera deltagande oavsett könsidentitet, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan unga med olika social bakgrund.

Till Luleå kommuns bidrag- och bokningssystem.

Lämna en kommentar