LULEÅ INDUSTRIPARK

Navet i den gröna industriella omställningen.

HYBRIT
HYBRIT

SSAB, LKAB och Vattenfall utvecklar ny teknik för vätgasbaserad järn- och ståltillverkning [...]

HYBRIT
LKAB
LKAB:s ReeMAP

LKAB:s ReeMAP-anläggning blir en imponerande industrietablering ute på Svartön som är en del av Luleå Industripark.

LKAB
Malmporten
MALMPORTEN

Malmporten är Sveriges största muddringsprojekt i modern tid [...]

Malmporten
30
TALGA

Detta är den första pilotanläggningen i Europa för naturliga grafitanoder [...]

30
30
Hybrits pilotanläggning

Det 100 kubikmeter stora bergrumslagret blir det första i världen [...]

30
Tillfälliga Hertsöskolan

Byggstart för Luleå Industripark idag

Idag tog det australienska företaget Talga Resources första spadtaget för sin batterifabrik på Hertsöfältet. Detta betyder att etableringarna av Luleå Industripark tagit sin början. –Talgas byggstart på Hertsöheden är en milstolpe. Det som hittills har varit planering, tillståndsprocesser och markavtal har nu blivit ett riktigt bygge av en industri, sade Luleås kommunalråd Carina Sammeli.

Det var idel lovord och hyllningar för den gröna industriella revolutionen som i och med dagens spadtag pekar mot framtiden och den klimatsmarta tekniken som vi ser stora satsningar på i norra Sverige just nu. Under dagens ceremoni där det första spadtaget togs för den nya batterifabriken markerades även den första etableringen på Luleå industripark, Hertsöfältet.

Fabriken som Talga ska bygga på Hertsöfältet är en del av projektet som döpts till ”Vittangi Anode Project”. Företaget ska från och med idag påbörja arbetet med att bygga upp sin nya fabrik på Luleå Industripark, där Luleå kommun förberett marken med infrastruktur för etableringen. Talga har förvärvat tio hektar för 16,5 miljoner kronor för sin satsning.

Vårt Luleå

Lämna en kommentar