Byggstatus för Hertsö badhus

Det har gått drygt ett år sedan byggnationen av Hertsöns framtida badhus startade. Hur har det gått och när är tanken att Luleåborna kan börja bada?

– Bygget fortgår i princip enligt tidplanen, säger Jan-Henrik Hallebjörk, projektledare för Hertsö badhus.

I slutet av augusti förra året startade byggnationen med Hertsön badhus officiellt efter en symbolisk bassängfyllning. Sedan dess har det hänt mycket. Vårt Luleå träffade i somras NCC:s platschef Emil Bergström som berättade om sommarens arbete, processen med taket och att försöka ”stänga igen lådan”. Vad är statusen nu?

– Bygget fortgår i princip enligt tidplanen och just nu är vi färdiga med ungefär halva taket på byggnaden, så arbete kvarstår innan vi har ”tätt hus” eller stängt igen lådan om vi ska fortsätta prata i samma termer som Emil (Bergström), säger Jan-Henrik Hallebjörk, Luleå kommuns projektledare för Hertsö badhus.

Han fortsätter:

– Men iallafall i slutet av 2023 hoppas vi att huset ska vara ”tätt”. Från förra veckan, nu och en bit framåt installeras takstolar eller fackverk som vi också kallar det.

Då blir det bad
Frågan många ställer sig är ”när blir det bad?”. Planen för Hallebjörk och NCC är att det blir vid tomtens tider nästa år:

– Vårt mål är julbad 2024.


Se hela nyheten

Lämna en kommentar