Tidsplanen för nya Hertsöskolan spikad

I oktober blev tilldelningen av nya Hertsöskolan officiell med Nåiden Bygg AB som byggentreprenör. Nu, lite mer än en månad senare, står en preliminär tidplan klar. Inledningsvis väntar rivning av gamla och befintliga Hertsöskolan, vilket enligt Göran Sakari, projektansvarig på Luleå kommun, kommer pågå till vår och tidig sommar.

– Rivning kommer ta cirka 20 veckor, vilket betyder att vi kommer vara klara under maj månad. Det tar tid då entreprenören ska sortera och återvinna material.

Avspärrningar sätts upp i nästa vecka och de första månaderna ägnas främst åt att riva interiörerna, innan fasaderna försvinner.
– Skolan är tömd på möbler men däremot finns lysrör, element, vattenkranar och mycket annat som måste bort.

Smidigt, tryggt och säkert
Sedan tilldelningen har Nåiden Bygg AB i samverkan med Luleå kommun arbetat fram en plan för att säkerställa en trygg och säker miljö runt byggnationen. Speciellt denna gång är att det pågår ett annat stort projekt i närheten:

– Badhusets byggnation har vi självklart fått ta i beaktning. Förvisso kommer mycket av den verksamheten relativt snart övergå till invändigt arbete vilket gör att byggstängsel och efterföljande minskar, men vi har planerat så att det nu och framöver ska vara så smidigt, tryggt och säkert som möjligt för alla att ta sig runt Hertsö centrum, säger Sakari och fortsätter:

– Sedan ska man säga att det blir lite extra byggtrafik och buller framöver. Det hoppas vi att hertsöborna kan ha en viss förståelse till. Men det är roligt att vi äntligen kan påbörja arbetet.Efter rivningen väntas under försommaren ett första spadtag och officiell start för byggnationen.

Läs mera

Nya Hertsöskolan beräknas stå klart 2026 och närliggande sporthall beräknas vara klart 2027.

Lämna en kommentar