Projektledaren för Hertsöns badhus: ”Hoppas på julbad”

Från gömt till synligt, Hertsöns badhus har fått ett rejält lyft med den nya placeringen. ”Det känns som att människorna här på Hertsön verkligen längtar efter det här badhuset”, säger Jan-Henrik Hallebjörk.

På Hertsön tornar det nya badhuset upp med sin gröna fasad och stora fönster. Hertsöborna som har varit utan badhus sedan det förra stängde 2016 kan få ta sig ett bad redan innan årsskiftet. Det hoppas i alla fall Jan-Henrik Hallebjörk, projektledare på Luleå kommun.

– Vi har alltid pratat om julbad, men vi får se om det blir.

Hittills följer bygget tidsplanen och slutbesiktningen ska ske den 16 december. När man kommer in genom entrén finns det både en trappa och en hiss upp till våning två där bassängerna ligger. Det kommer bli en motionsbassäng med sex banor, en multibassäng och en barnbassäng. Varför man har valt att inte gräva ner bassängerna menar Hallebjörk är för att undvika grundvatten och berg. Men det finns även en annan anledning.

– Badhuset ligger precis bredvid en bussväg, då vill man kanske inte att alla ska se in, nu kan badarna se ut istället.

Lämna en kommentar