21
Biblioteket

Nya tillfälliga lokalen

1
HERTSÖ BADHUS

Hertsö badhus är tillbaka och färdigbyggt 2024

20
NYA HERTSÖSKOLAN

Visionsbild på framtida Hertsöskolan.

20
HERTSÖ SPORTHALL

Vy mot högstadiebyggnaden och Hertsötorget

22
KRONANVÄGEN

Byggstart under våren 2023.
Byggtiden beräknas till cirka tre år.

21
HERTSÖHEDEN

Med uppskattad byggstart 2025 och första inflytt 2026.

LULEÅ INDUSTRIPARK
PlayPause
21
1
20
20
22
21
Allt om Luleå Industripark
previous arrow
next arrow

Moduler på Hertsöskolan

Upphandlingen av modullösningen till Hertsöskolan är klar och nu påbörjas planeringen av hur och när verksamheten kan flytta in.

– Vi har nu klart med leverantör av modulerna i och med att upphandlingen är avslutad, säger Fredrik Thyselius, avdelningschef Stadsbyggnadsförvaltningen.

Modulerna är en tillfällig skolbyggnad i tre plan där det även kommer att finnas hissar för att tillgodose tillgänglighetskrav. Enligt avtalet kommer leveransen av modulerna ske i etapper från och med nyår.

I dagsläget har elever och personal en kortsiktig lösning där de inryms i andra lokaler.

– Elever och personal gör en utomordentlig insats i det här läget som vi nu är i och längtan tillbaka till Hertsön är stor. Vi ser fram emot att få påbörja planeringen inför att åter få samla elever och personal, säger Louice Stridsman, verksamhetschef i grundskolan.

Den tillfälliga skolbyggnaden kommer att innehålla bland annat klassrum, grupprum och specialsalar för att undervisningen ska hålla hög kvalitet.

– Det är viktigt att eleverna får tillgång till lärmiljöer som är ändamålsenliga och som ger eleverna förutsättningar för sitt lärande, säger Louice Stridsman, verksamhetschef i grundskolan.

Nytt från: Vårt Luleå

Lämna en kommentar